EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-11-2022 17:30   Güncelleme : 10-11-2022 17:30

Zeytin gen bahçesi okullara ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Tarsus Belediyesi, kentin yeşil dokusunu artırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Bahçesi’nde, Ali Efendioğlu Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencilerini ağırladı. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında alanı ziyaret eden öğrenciler zeytin hasadından, zeytin kırmaya kadar birçok etkinliğe katılarak keyifli vakit geçirdi.

Zeytin gen bahçesi okullara ev sahipliği yapmaya devam ediyor

Ali Efendioğlu Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencileri ‘Her Çiçek Bir Değer’ sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmek için Tarsus Belediyesi tarafından açılan Zeytin Gen Bahçesi’ni ziyaret ettiler. Çocuklar geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla elleriyle yaptıkları saksılarında bulunan zeytin fidelerinin alana ekimini gerçekleştirdiler. Çocuklar, ekolojik sürdürülebilirliğe de değinilen proje kapsamında alanda yer alan zeytin ağaçlarını incelediler. Saygı unsurunun da ön plana çıktığı etkinlikte Muharip Gaziler Derneği üyeleri de yer aldı. Çocuklar gazi büyükleri ile zeytin hasadı yaptı, ardından zeytin kırmayı öğrendi. Alanda bulunan böcek yuvaları, zeytin tanıtım materyalleri çocuklara anlatıldı. Ali Efendioğlu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hiba Koçak Şahin ve Sınıf Öğretmeni Özay Özer’in eşlik ettiği öğrencilere coğrafi işaretli zeytin tanıtımı yapılarak hediye dağıtımı gerçekleştirildi. Çocukların sosyal sorumluluk projesi kapsamında zeytin ekili değer saksıları gazilere hediye edildi. Gaziler ise çocuklara bilezik hediye etti.

ZEYTİN BİLİNCİ OLUŞTURMAK AMAÇLANIYOR

Etkinlikte çocuklara, Tarsus’un en önemli ekonomik değerlerinden zeytin ve zeytinyağı üretiminin önemine değinildi. Gaziler Mahallesi 1856 Sokak’ta bulunan 75-108 yaş aralığında 47 adet zeytin ağacının yer aldığı Zeytin Gen Bahçesi birçok okula ev sahipliği yaparak, zeytin konusunda bilinç oluşturmayı amaçlıyor.

AdminAdmin