KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 07-12-2022 22:36   Güncelleme : 07-12-2022 22:36

Yalçın'dan ikinci kitap Haykırış kitabevlerinde yerini aldı

İlk kitabı “Sosyal Medya Seçkilerim” ile yazın dünyasına hızlı bir giriş yaparak okuyucular tarafından büyük ilgi gören tiyatro oyun yazarı ve yönetmen Fikret YALÇIN’ın 2. Kitabı “ HAYKIRIŞ! raflardaki yerini aldı.

Yalçın'dan ikinci kitap Haykırış kitabevlerinde yerini aldı

Tiyatro Yönetmeni ve yazarı Fikret Yalçın Bilgi birikiminin 30 yılını Mersin’ de tiyatroya hizmet eden Yalçın'ın ikinci kitabı Haykırış'ın konusunu şöyle dile getirdi.  13 yaşında oğlunu, çağımızın illet hastalığından kaybeden bir annenin yaşamından gerçek kesitler sunuyor dedi.
Fikret Yalçın bu kitabının ilham kaynağının Tiyatro olarak tasarlanan bu oyun metni aslında, erkek egemen toplumda kadının yaşadığı zorluklara, köhnemiş zihniyetlere, kadına biçilen role, kadının imkan verildiğine neler başarabildiğine, duygusuz çevreye, cahilliğe, hasta çocukları kobay olarak kullanan bir sisteme, bastırılmış duygulara bir HAYKIRIŞ! olduğunu dile getirdi.Kitapta; Bir kadının ağzından sohbet ve anlatı tarzında bir HAYKIRIŞ! Bazı kadınların hikayesi YOĞUN ve YORGUNDUR; saçları HÜZÜN.. gözleri VEFA..yılları da CEFA kokar!
Yalçın şöyle dedi; Her anne ve babanın mutlaka okuması gereken bir tiyatro metni çünkü herkes satırlarda kendinden bir şeyler bulacak..
Rahmetli annem de mutfağa girer ve sinirini, sevincini, hayata dair bütün sıkıntılarını tencere, tabak, bulaşık, çaydanlık gibi mutfak gereçleriyle konuşarak paylaşır , anlatır ve mutlu olurdu…
Vefakar annelere selam olsun! dedi.

AdminAdmin