SİYASET
Giriş Tarihi : 12-12-2022 21:27   Güncelleme : 12-12-2022 21:27

“Kimin kusuru varsa, eksik, yanlış, uygulamada göz kapatan varsa gereğini yapalım” diye konuştu

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

“Kimin kusuru varsa, eksik, yanlış, uygulamada göz kapatan varsa gereğini yapalım” diye konuştu

Turan, bu tür olayların, “sapıklık, ahlaksızlık” olduğunu, yapan, yaptıran, göz yuman kim varsa hesabının sorulması gerektiğini söyledi.

Bu konunun beraber takipçisi olacaklarını dile getiren Turan, şöyle devam etti:

“Konu İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandığı için Adalet Bakanlığı olayın tarafı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil oldu. Mağdur olan kızımız, kadın sığınma evlerine alınmış, orada eğitimlerine başlanmış, bakanlığımızın koruması altına alınmış bir kişi. Yani ‘konuyu duyduk da bir şey yapmadık’ düşüncesi doğru değil. Aksine kanunların bakanlığa vermiş olduğu yetki çerçevesinde adımlar atılmış. Ayrıca bütçeden sonra bir komisyon kurulmasını da önerdik. Kimin kusuru varsa, gereğini yapalım, eksik varsa, yanlış varsa, uygulamada göz kapatan varsa gereğini yapalım.”

“AK Parti suçu örtüyor” gibi bir suçlamayı kabul etmediklerini, bunun “utanmaz bir suçlama” olduğunu ifade eden Turan, “Ben diyorum ki; ‘hakim olsam şu an gördüğüm bilgilerle tutuklarım fakat bir, hakim değilim; iki, dosyaya tümüyle hakim değiliz, basındaki kadar, konuşulan kadar biliyoruz. Bu Meclis’e yakışan dil beraber iş yapmaktır, hatası olan kim varsa ona karşı gereğini yapmaktır. Ancak buradan yola çıkarak çok farklı camiaları, iyi insanları, Milli Eğitim Bakanlığımızla anlaşma yapan bazı vakıfları, dernekleri, hepsini birden tacizci, tecavüzcü gibi göstermek de en çok tacizcilere yarayacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin