SİYASET
Giriş Tarihi : 28-11-2022 17:46   Güncelleme : 28-11-2022 17:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İş birliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yunanistan'daki kardeşlerimizin vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini öğrenmelerine izin verilmiyor. Artık buna sessiz kalamayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi 38. Toplantısı Açılış Programı'na katıldı.

Programda yaptığı konuşmada toplantıya katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının neticelerinin, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

“DİLLERİMİZ, KÜLTÜRLERİMİZ, YAŞADIĞIMIZ TOPRAKLAR FARKLI OLSA DA AYNI BÜYÜK AİLENİN FERTLERİYİZ”

“Dillerimiz, kültürlerimiz, yaşadığımız topraklar farklı olsa da aynı büyük ailenin fertleriyiz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vasıflarımızla kendi toplumumuz yanında, dünyanın neresinde olursa olsun tüm kardeşlerimizden sorumluyuz. Elbette her ailede olduğu gibi bizlerin arasında da kimi zaman tartışmalar, hiç arzu edilmeyen gerilimler yaşanabiliyor. Fikir ayrılığına düştüğümüz, farklı kanaatlere sahip olduğumuz hususlar ortaya çıkabiliyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları hayatın tabii akışında karşılaştıkları sıradan meseleler olarak gördükleri ve çözüme kavuşturdukları müddetçe hiçbir sorun olmadığını belirterek, “İslam ümmeti olarak bizim kardeşliğimiz, her türlü anlaşmazlığın, her türlü fikir ayrılığının üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir” açıklamasında bulundu.

Salgınla başlayan, enerji ve emtia fiyatlarındaki artışla tırmanan, sıcak çatışmalarla daha da kötüleşen küresel krizin yeni boyutlar kazanarak devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enflasyon ve işsizlik rakamları son 50-60 yılın zirvesine ulaşmış durumda. Faizleri yükselterek enflasyonu kontrol altına alma çabaları, şimdiye kadar beklenen neticeyi veremedi. Enerji kesintileri, Avrupa’nın birçok ülkesinde ciddi tedirginlik kaynağı hâline geldi. Tedarik zincirlerindeki kırılmaların yol açtığı sorunlara hâlen kalıcı çözüm bulunamadı. Hayat pahalılığının sebep olduğu ekonomik zorluklardan, az ya da çok, hepimiz etkileniyoruz."

“Türkiye olarak vakitlice aldığımız tedbirler ve uyguladığımız politikalarla bu süreci başarıyla yönetsek de, kimi olumsuzlukları biz de hissediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tüm dünyada resesyon beklentilerinin artması, tünelin sonundaki ışığın henüz görülmediğine işaret etmektedir. İslam ülkeleri olarak ticari ve ekonomik iş birliğimizi daha da ilerletmemiz, krizi fırsata çevirme mücadelemizde bizlere katkı sağlayacaktır.”

 

AdminAdmin